2011. november 8., kedd

Tupír a konyhában, vagyis: Kirántóhús rizsával villantós anyuka módra

Olyan sokszor szeretnék valami jópofát tenni a tányérra, ami már önmagában is megghozza az étvágyat. Vagy amitől mondjuk a rosszevő gyerekek is kedvet kapnak az evéshez. Bár nálunk szerencsére mindenki mindenevő, azért itt sem árt néha egy kis tupír a konyhában. Már csak a játék kedvéért sem!

kids food 2
Rizsescica salátaágyon sajttal, sonkával, sok zöldséggel, bármivel

kids food 4
Rizseshús mackó módra, sajttal, gyümölccsel, zöldséggel

kids food 3
Húsvéti nyúlfalatok rizzsel, hússal, zöldséggel

kids food 13
Snoopy falatok halkedvelő hercegnőknek céklás rizzsel

kids food 11
Rákász menü halászoknak

kids food 9
Szerelmes sushi falatok

kids food 10
Vegamalac kicsinyével gördeszkázik

kids food 6
Karate menü spárgával a bátor harcosoknak

kids food 12
Varangy menü. Na jó, ez így túl gázos. Legyen inkább az én kedves hercegem, aki talán csak egy szerelmes csókra vár.

És végül, ha nem találsz mást otthon a reggeli rohanásnál, csak egy bucit vagy némi kalácsot. Szerintem simán legyűrik a kakaó mellé egy kis lekvárral vagy nutellával. Persze az egészséges életmód jegyében kizárólag túró-, tojás- vagy zöldségkrémmel fogyasztandó :-)
kids food 7

kids food 5

Kinek van erre ideje? Talán a negyedik után már fél perc alatt is megformázhatóak. És hogy az első négy meddig tart? Igazából fogalmam sincs. De nagyon tetszenek! És akinek rosszevő a gyereke, annak is jobb időtöltés, mint az asztalnál könyörögni minden egyes falatért. Vagy rosszul gondolom?

Ha tetszettek az ötletek, és szívesen olvasnál -két gyerekkel fűszerezett- hétköznapi praktikákról, ünnepekről, utazásról, főzésről, sportról és nem utolsó sorban újrahasznosításról, akkor nyomj egy lájkot ezen az oldalon vagy a Facebookon , és hamarosan megtudhatod a következőt.



(forrás: zuzafun)

1 megjegyzés:

simitimi írta...

Mi a tesómmal nem voltunk rossz evők, de anyukám a tejberizsnek mindig csinált arcot... kakaó volt a haja, meggy/cseresznye a szeme, alma az orra és a szája :) imádtuk :)