Először apróra vágtuk, és a magját a többi mellé félre tettük száradni.
Aztán a szorgos aprókezek kibéleleték a tepsit, jól belekanalazták a tésztát, és végtelen nagy boldogsággal nyomkodták a barackokat.
A hajósításhoz gyorsan készítettünk néhány vitorlát színespapírból és fopgpiszkálóból.
Néhány jólirányzott szúrás, és megszületett a végeredmény. Nem lett rossz, nekünk elég hamar szélnek eredtek a hajóink :-)
A tészta receptje:
2 tojás, 1,5 bögre liszt, 6 dkg vaj, 1 bögre cukor, fél tasak sütőpor, fél bögre tej.
Ha legközelebb csináljuk, akkor nem apróra vágott barackot fogunk a tetejére tenni, mert bőven elbír többet is a tészta. Szerintem érdemesebb gerezdekre vágni a kimagozott barackot, és szépen beborítani vele a süti teljes tetejét. Vagy akár egy fél barackot is rá lehet borítani.
A lekváron -na és persze a pálinkán- kívül ti mit csináltok még a barackból?
Ha tetszettek az ötletek, és szívesen olvasnál -két gyerekkel fűszerezett- hétköznapi praktikákról, ünnepekről, utazásról, főzésről, sportról és nem utolsó sorban újrahasznosításról, akkor nyomj egy lájkot ezen az oldalon vagy a Facebookon , és hamarosan megtudhatod a következőt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése