2011. december 23., péntek

Csak semmi pánik!

Váratlan vendégek érkeznek, de mivel is fogadd őket? Vagy át kell ugranotok valahová az ünnepek alatt, és perszne nem mehetsz üres kézzel? Legalább a gyerekeknek kéne vinni valamit... Csak semmi pánik, itt van néhány ötletes villámajándék, amivel tuti sikert aratsz majd.

Kezdjük a legegyszerűbbel. Karácsonyosíts egy befőttesüveget, tegyél bele kekszet, cukorkát vagy teát.

A mikulásöltözet is jól mutat az üvegeken. Színes papírból pillanatok alatt elkészítheted.

Ezt a piskótaformát akár nápolyiból is kivághatod. Csak az időmilliomosok álljanak neki sütni vagy ostyát tölteni:-)

Akár egy szem bonbonból is lehet két perc alatt szarvast varázsolni!

S ha nincs itthon bonbon és szőrös agancs, akkor zsupsz bele egy marék drazsét a kis zacskóba. Máris kész a rénszarvas orr készlet. Figyelem, piros legyen benne, hiszen Rudolfnak piros orra volt!:-)

Végszükség esetére pedig itt van ez a jópofa pillangó. Zacskó, csipesz és egy marék aszalt gyümölcs, mogyoró vagy gabonapehely kell csak hozzá. És ha jobban belegondolok, elég egyszerű ebből a pillangós csipeszből angyalkát is készíteni, a szárnyai úgyis adottak!

Ezeket a szarvasokat már egy fokkal nagyobb gyerekeknek ajánlom :-)

Nem kevésbé ezeket a sipkás borokat. Én rájuk voksolok, és velük kívánok Nektek nagyon-nagyon kellemes ünnepeket!


Ha tetszettek az ötletek, és szívesen olvasnál -két gyerekkel fűszerezett- hétköznapi praktikákról, ünnepekről, utazásról, főzésről, sportról és nem utolsó sorban újrahasznosításról, akkor nyomj egy lájkot ezen az oldalon vagy a Facebookon , és hamarosan megtudhatod a következőt.(fotó via pinterest.com)

Nincsenek megjegyzések: