2011. december 22., csütörtök

Édes karácsonyi falatok

Már csak néhány nap van hátra Karácsonyig. Ilyenkor mindenki rohan, próbálja két napba belesűríteni ami az elmúlt két hétbe eddig nem fért bele. Még néhány ajándék, és be is kell csomagolni, valahol venni kéne egy szép fát, na és az az átok nagybevásárlás. Rám is vár még jónéhány dolog. Azt sem tudom, hol kezdejem, és közben már alig várom a végét. A végét, amikor az a két csillogó szempár megpillantja a karácsonyfát, és egy-egy tátott száj fölött kerekedik ladbányira a meglepődöttségtől és az örömtől. Mindent megér! Éppen ezért úgy döntöttem -idén is-, mit nekem ez a néhány nap erőletett menet az egyhetes betegség után, bevállalok néhány igazán karácsonyos sütit az ünnepi asztalra.


Szarvasok: csokoládéba mártott pillecukor, marcipán, perec és egy darabka szalag. Persze lehetene az apró színes kis cukorkák között kisebb-nagyobb piros és fehér után bogarászni szemnek-orrnak, én mégis inkább a marcipánt választom. Nincs kedvem bogarászni!


Újabb szarvasok. Muffin -ahogy akarod-, piskótatallér, drazsé vagy egy nagyobb csepp csoki az orrának, és itt is néhány perec a füleknek. Nehogy elfelejtsétek, Rudolfnak piros volt az orra! :-)


A Mikulás sipkája: piskóta alapon vanilia krém vagy (zselatinos) tejszín, és egy csodaszép eper a sapkája. Lehet ehhez is muffint sütni, de ki is lehet egy kör alakú szaggatóval vágni egy sima piskótából. Az epret pedig érdemes színtelen zselével lekenni, hogy szép fényes maradjon.


Akinek nem jut ideje a sütésre-szaggatásra, az így készíthet tejszínes mikulásokat. Nem nagy fáradtság, ellenben oltári látványos. És finom!!


Aki pedig piskótából vágta ki a mikulássipka alját, az vágjon még gyorsan ki néhány karácsonyfát is. Szerintem nagy sikere lesz!


Ezt az édességet azok is bevállalhatják, aki nem tudnak vagy nem szeretnek sütni. Csokoládéba mártott ropi, tört mogyoróba, cukorkába forgatva. Érdemes az óriás ropit venni, arra jobban ráférnek a cukrok. De törjétek félbe, küldönben kardozni fognak vele:-)


Végül egy abszolút minimalista megoldás. Szarvaskeksz 3 perc alatt! Vegyél elő a szekrényből egy csomag kekszet, és olvaszd fel az ablakban árválkodó csokimikulást. Már csak az orrához kell marcipán vagy cukorka.

Nálam a muffinos rénszarvas és a karácsonyfa a befutó, ééééés ha jobban belegondolok, nem nagyon tudok lemondani az eperről sem...  Remélem, jut rá időm!
Nektek beleférnek még ezek az időbeosztásotokba? Vagy pont ezekkel sikerült borítanom az időbeosztásotokat? :-)

Ha tetszettek az ötletek, és szívesen olvasnál -két gyerekkel fűszerezett- hétköznapi praktikákról, ünnepekről, utazásról, főzésről, sportról és nem utolsó sorban újrahasznosításról, akkor nyomj egy lájkot ezen az oldalon vagy a Facebookon , és hamarosan megtudhatod a következőt.


(foto via pinterest.com)

Nincsenek megjegyzések: